Lesmateriaal online kookles 5

Les 5 – Koolrabi en broccoli

Broccoli is veruit bekender dan de koolrabi, maar de laatste is aan een opmars bezig als ‘nieuwe’ groente. Beide groenten zijn van mei tot november beschikbaar en makkelijk te bereiden. De koolrabi is feitelijk een verdikking van de stam van de plant en behoort daarom tot de blad/stengelgewassen. Broccoli hoort thuis bij de bloem/vrucht gewassen, de compacte roosjes zijn in feite bloemknopjes.

Wist je dat je koolrabi schilt net als een aardappel en dat je de broccoliroosjes heel klein kunt maken? In de nieuwe instructievideo’s zie je hoe Jesse dat doet.

Recepten & achtergrondinformatie

We hebben nog meer achtergrondinformatie over de koolrabi en broccoli voor je samengesteld. Lees hier de uitgebreide achtergrondinformatie om meer te weten te komen over bewaar- en kooktips, en met welke smaken en kruiden je deze groenten lekker kunt bereiden. Of lees de korte versie in de presentatie.

Download de pdf

Snijtechnieken

Verbeter je techniek en wordt handiger in de keuken, check deze korte video’s.

Koolrabi schillen
Broccoliroosjes snijden
Kruiden snijden met schaar
Kruiden snijden met mes
Prei-ringen snijden

Uitzending terugkijken?

De hele les is nog beschikbaar en terug te kijken via YouTube.

Scroll naar boven