Lesmateriaal online kookles 3

Les 3 – bloemkool en wortel

Bloemkool en wortel, twee Hollandse groenten die bijna het hele jaar door geoogst worden en daarom in veel keukens verwerkt worden. Bloemkool wordt tegenwoordig op veel meer manieren bereid dan gekookt, vooral geroosterd uit de oven krijgt het een hele andere en rijke smaak.

De wortel is een toegankelijke groente en wordt ook veel rauw gegeten. De smaak is neutraal tot zoet en vooral gekookt is de wortel zoeter. In de recepten van vandaag halen beide groenten het beste van elkaar naar boven.

Recepten & weetjes

Wist je dat groenten ons ook op andere manieren voeden? Lees de Antroposofische introductie op de invloed groenten op ons denken, onze emoties en onze wilskracht.

De driegeleding en de wortel en bloemkool

Over bloemkool en wortel hebben we nog wat weetjes op een rij gezet, die vind je in deze presentatie.

Download de presentatie

Snijtechnieken

Verbeter je techniek en wordt handiger in de keuken, check deze korte video’s.

Bloemkool snijden (grote stukken)
Ui in parten
Kruiden snijden (mes)
Kruiden snijden (schaar)
Knoflook snipperen

Uitzending terugkijken?

De hele les (op een paar minuutjes in het begin na) is nog beschikbaar en terug te kijken via YouTube.

Scroll naar boven