Stap voor stap begeleiding in het opstellen van een persoonlijk voedingsprofiel, op basis van jouw unieke spijsvertering, eigenschappen en ambities.

Ontdek wat je het beste kunt eten voor gezonde en positieve energie met meer zelfvertrouwen. Creëer een gezonde bedding, van waaruit je kunt werken aan je doelen en dromen.

Herken je dit?

WhatsApp
Email

Volg het jaarprogramma VOED Je Goed

Start 2022

VOED Je Goed
Jaarprogramma

Welke situatie ook op jou van toepassing is, het onderliggende probleem is hetzelfde. Wat ontbreekt, is de connectie met jouw innerlijke kompas. Het weten wat goed is voor jou.

Want of je nu de ambitie hebt om je gezondheid aan te pakken, of je onzeker voelt over jouw leefstijl, er is méér nodig om jezelf te voeden voor een stevig fundament. Het volgen van generieke (dieet)adviezen gaat voorbij aan wat effectief is voor jou, wat deze adviezen je ook beloven!

Hoe weet je dat je goed bezig bent, als je niet weet op welke signalen van je lichaam je moet letten?

Het is juist de onzekerheid of je het allemaal wel goed doet, en de afhankelijkheid van de adviezen van anderen, waardoor ‘gezonder leven’ steeds lager op je prioriteitenlijst komt te staan.

Ondanks de terugkerende klachten. Ondanks het aanhoudende gebrek aan energie en concentratie. Ondanks het schuldgevoel wanneer je wéér voor gemaksvoedsel kiest.

Maar weet je wat het is? Dit heeft niks te maken met hoe ‘sterk’ of ‘zwak’ je bent. Of hoeveel dieettrends of gezondheid hacks je uit je hoofd kent.

Dit heeft alles te maken met een gebrek aan kennis over wat jouw manier van verteren is. Die is namelijk net zo uniek als je vingerafdruk! De vraag is daarom niet: Hoe kan ik gezonder leven? Maar wel: Wie ben ik? Waar krijg ik energie van? Waarvan juist niet? Hoe verteer ik het leven en wat zegt dat over mijn spijsvertering? Alleen deze vragen leiden tot de antwoorden die voor een duurzame verandering in je gezondheid zorgen.

Maar het feit dat je dit programma hebt gevonden, laat zien hoe belangrijk goede voeding voor je is. Dat is de belangrijkste stap. De rest volgt. VOED Je Goed biedt je de kennis en vaardigheden om jouw unieke, natuurlijke eetpatroon te vinden en moeiteloos vol te houden. Dit stelt je in staat jezelf te voeden op fysiek en mentaal niveau, zodat je als mens in balans bent en in je kracht komt te staan.

Klinkt goed?

Meld je aan als geïnteresseerde en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen.

Jouw spijsverteringskarakter

Ieder mens heeft een temperament met bepaalde karaktereigenschappen. Elk temperament kent een eigen verteringsproces en een voorkeurs-voedingsprofiel. Wat je eet kan het verteringsproces positief of negatief beïnvloeden. Inzicht in welk type jij bent, geeft je inzicht in welke voeding je het beste kunt toevoegen, of juist weglaten.

Door hiermee bezig te zijn, óók in combinatie met meditatie, yoga of mindfulness, raak je er steeds meer bedreven in om subtiele lichaamssignalen waar te nemen. Ofwel: je bent in staat je innerlijke kompas te gebruiken en moeiteloos gezonde keuzes te maken.

Om je hierbij te helpen, heb ik een jaarprogramma ontwikkeld dat je aan de hand van een persoonlijk voedingsprofiel laat ervaren wat de impact is van voeding op lichaam en geest. Dit programma leert je de signalen van je lichaam te herkennen en ernaar te handelen. Zo ben je in staat zelf je gezondheid te verbeteren, fysieke klachten te verminderen en je persoonlijke groei te versnellen.

Het programma VOED Je Goed geeft antwoord op de meest voorkomende thema’s over voeding en ontwikkeling, gebaseerd op de theorie uit de natuurvoedingsleer.

Een greep uit de vragen die beantwoord zullen worden:

De antwoorden op deze vragen dragen eraan bij dat je:

Het jaarprogramma VOED Je Goed leert je hiervoor:

Wat ook nog aan bod komt:

Hoe de verbinding en communicatie tussen de darmen en het brein plaatsvindt.
Wat de invloed is van je hormonen op mentaal niveau en met welke voeding je je mind kunt sturen voor meer stabiliteit.

Klinkt goed?

Meld je aan als geïnteresseerde en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen.

Kortom, VOED Je Goed helpt je chronische onzekerheid, schuldgevoelens en jezelf klein houden door een gebrek aan energie, te vervangen door mogelijkheden voor groei, het verminderen van klachten en het verwezenlijken van je dromen.

Meer weten? Dan geef ik je graag een sneak peek in de opbouw van het programma!

Het jaarprogramma bestaat uit 4 live dagen op een prachtige locatie in Vogelenzang (in de buurt van Haarlem) en zijn inclusief een gezonde lunch en snacks, sapjes, koffie en thee.

De live dagen vinden plaats aan het begin van elk seizoen en zijn gevuld met lezingen, presentaties en oefeningen op het gebied van yoga, meditatie en mindfulness. Deze worden door gastdocenten verzorgd.

De gastdocenten stellen zich graag aan je voor. Bekijk het hier >>

Gedurende het jaar ontvang je – in een ritme van twee weken – verschillende oefeningen, artikelen, een syllabus en video’s om je te helpen je nieuwe lifestyle te ontwikkelen en vast te houden. De ontdekking en ontwikkeling van je persoonlijke voedingsprofiel heeft tijd nodig. Omdat het ritme van de natuur hierin leidend is, gaan we samen de vier seizoenen door. De materialen die je tussendoor krijgt aangereikt, helpen je jouw kennis en vaardigheden te verrijken en te verankeren tot je innerlijke kompas.

Naast het basisprogramma kun je extra deelnemen aan de kooklesdag en/of een persoonlijk advies van Suzanne ontvangen. De kooklessen zijn speciaal ontwikkeld voor de natuurvoedingskeuken waarmee je de theorie in praktijk kunt brengen. De kooklessen zijn laagdrempelig, met eenvoudige recepten waarop je makkelijk kunt variëren. Dit zorgt ervoor dat je nog lang geïnspireerd blijft in je eigen keuken. Het persoonlijke voedingsadvies komt bovenop het profiel dat je in het jaarprogramma ontwikkeld. Het geeft extra verdieping op jouw unieke vingerafdruk.

Investering

Om alle deelnemers voldoende persoonlijke aandacht te geven, is er plek voor maximaal 6 deelnemers. Je investering voor dit programma in tijd is 4 hele dagen met ongeveer 4 uur per maand voor het lezen van artikelen en het doen van oefeningen. In geld is je investering € 2.450,- dit is all-in voor het hele jaar met alle dagen op locatie, eten, drinken, lessen, oefeningen en persoonlijke begeleiding.

Tip een vriend(in):
WhatsApp
Email

Wat kan je verwachten

Informatie

Wil je weten of dit iets voor je kan zijn?

Meld je aan als geïnteresseerde en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen.
“VOED Je Goed biedt meer dan kennis over goed eten. Het gaat ook over bewustwording. Waarom maak ik bepaalde voedselkeuzes? Hoe ervaar ik voeding? En hoe zorg ik voor mijzelf? Deze cursus is een ondersteuning van je hele leefwijze.”
Desirée van der Sluis
Deelnemer cursus VOED Je Goed, 2019

Wie ben ik

Aangenaam, ik ben Suzanne! Ik kijk ernaar uit om je een jaar lang, door de seizoenen heen, te begeleiden in het opstellen van je persoonlijke voedingsprofiel. Hoe ik aan mijn kennis ben gekomen voor dit programma begon inmiddels 10 jaar geleden…

Ik werkte hard aan mijn carrière als communicatieadviseur, maakte lange dagen waarin het werk nooit af leek en resultaten in mijn ogen altijd beter konden. Totdat ik van een vriendin een boek kreeg over de invloed van voeding op je fysieke en mentale gezondheid. De boodschap van dit boek klikte en ik ging een cursus volgen aan de antroposofische Kraaybeekerhof academie. Dat bracht me al zoveel nieuwe en belangrijke kennis, ondersteund door de holistische visie, dat ik besloot daar ook de opleiding tot natuurvoedingskundige te voltooien. Zo ontdekte ik dat de manier waarop je in het leven staat bepalend is voor hoe je voedsel verteert. Mijn nieuwverworven kennis betekende de start van een persoonlijk ontwikkelingstraject én een switch in mijn carrière.

Inmiddels ben ik parttime communicatieadviseur en ondersteun ik mannen en vrouwen bij hun persoonlijke ontwikkeling via voeding vanuit mijn praktijk Oogstgoed. Wat werken met mij kenmerkt is de holistische benadering. Een persoonlijk voedingsadvies is altijd gebaseerd op wie jij als mens bent en welke doelen en dromen je wilt verwezenlijken.

Meld je aan als geïnteresseerde en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen.

Scroll naar top